Ook direct lagere hypotheeklasten? zet je hypotheek om naar hypotheek met NHG!

Sinds 1 januari 2018 is het mogelijk een bestaande hypotheek zonder nationale hypotheekgarantie (NHG) om te zetten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie
In veel gevallen een lucratieve optie.

In de praktijk merken we dat er vaak veel verwarring is omtrent de mogelijkheden een bestaande hypotheek om te zetten naar een hypotheek met NHG:

Het grote voordeel van een hypotheek met NHG is het feit dat de bank een korting geeft op de rente omdat men veel minder risico loopt door borgstelling van het Waarborgfonds Eigen Woning (stichting achter de NHG) .

Deze omzetting was altijd al mogelijk onder de voorwaarde dat er een verbetering/verbouwing aan de woning plaatsvond.

Vanaf 1 januari is het ook mogelijk zonder verbetering.

Het is nu mogelijk om een bestaande hypotheek zonder NHG om te zetten naar een hypotheek met NHG en dus zo te profiteren van de rentekorting.

Belangrijke voorwaarde is dat door de omzetting de financiële situatie verbetert; wanneer de rente daalt is hier natuurlijk vrijwel altijd sprake van.

Tweede voorwaarde is dat de resterende oude hypotheekschuld en de omzettingskosten samen niet hoger mogen zijn dan € 265.000 (€ 280.900 voor huizen met energiebesparende voorzieningen)

Eventuele omzettingskosten kunnen zelf worden betaald of vanuit de hypotheek.

Ook benieuwd of dit een optie is voor je huidige hypotheek?
neem gerust even contact met ons via telefoon of mail en we bekijken direct de mogelijkheden.